Tobii
Tobii räknar med coronapåverkan på omsättningen på kort sikt, varslar upp emot 50 personer (Finwire)

2020-04-07 08:19
Eyetrackingbolaget Tobii har inte drabbats av några större störningar från coronaviruset vad gäller leveranser av produkter. Däremot bedömer bolaget att det blir en negativ påverkan på omsättningen på kort sikt från viruset varför åtgärder vidtagits för att lindra effekten, enligt en verksamhetsuppdatering.

Under åtgärdsprogrammet ingår ”en reduktion av löpande utgifter, ett minskat antal konsulter, ett företagsomfattande program för korttidsarbete och en temporär lönesänkning för den verkställande ledningen”.

”Utöver det kommer bolaget genomföra strukturförändringar för att accelerera affärsområdet Tobii Techs väg till lönsamhet, och varslar idag därför om uppsägning av upp till 50 fast anställda”, heter det.

Tobii bedömer att åtgärderna kommer att minska rörelsekostnaderna med cirka 20 procent i det andra kvartalet, jämfört med året innan.

Bolaget bedömer också att när de nationella restriktionerna upphävts att det troligtvis kommer finnas ett uppdämt behov på de marknader man betjänar.

Däremot tror inte bolaget att det blir möjligt att nå de finansiella målen för i år, inklusive det om lönsamhet för helåret. En genomgång av de finansiella målen ska ske när situationen stabiliserats.

Förväntningarna för det första kvartalet är att omsättningen blir på cirka 380 miljoner kronor, vilket är en ökning med fem procent från året innan.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tobii - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -