H&M
DNB tror på U-formad återhämtning för H&M, Kepler ser många långsiktiga effekter från krisen till bolagets fördel (Finwire)

2020-04-07 09:47
Klädjätten H&M har i dag fått höjd rekommendation av DNB som höjer till behåll från tidigare sälj. Riktkursen har samtidigt sänkts till 135 från 170 kronor. Kepler Cheuvreux har sänkt sin riktkurs till 195 kronor från 230 kronor och upprepat köprådet på H&M.

DNB har sänkt sina estimat för det andra kvartalet mot bakgrund av coronapandemin. Från det tredje kvartalet ser DNB en U-formad återhämtning där H&M kan visa relativ styrka jämfört med modeindustrin i övrigt.

"Modeförsäljare drabbas hårt av covid-19. H&M är inte annorlunda men vi bedömer att bolaget kommer dra nytta av krisen i och med förbättrade kollektioner, minskade investeringar, förbättrad effektivitet och uppgraderingar inom logistiken. H&M har dessutom en relativt bra position för att förhandla om köp, leasingkontrakt, bemanning, investeringar och andra kostnader som innebär mildare negativa effekter på kort sikt. Vi bedömer att många långsiktiga effekter från krisen kommer att vara till bolagets fördel", skriver Kepler Cheuvreux i sina kommentarer.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -