XANO
DRAR TILLBAKA UTDELNINGSFÖRSLAGET (Direkt)

2020-04-02 18:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsbolaget Xano har beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade förslaget till årsstämman om en utdelning på 2:00 kronor per aktie. Anledningen är att styrelsen, på grund av den rådande osäkerheten kopplad till effekterna av covid-19-pandemin, vill säkerställa en så stor finansiell handlingsfrihet som möjligt.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

"Xano har en stark finansiell ställning och beslutet innebär ingen förändring av gällande policy om en årlig utdelning motsvarande minst 30 procent av resultat efter skatt", skriver bolaget.

Styrelsen har vidare beslutat att senarelägga årsstämman från den 7 maj. Kallelse sker på sedvanligt sätt senast fyra veckor före det nya datumet som inte har fastslagits än. Senareläggningens främsta syfte är att värna om aktieägares och medarbetares hälsa genom att följa gällande rekommendationer för minimering av risker för smittspridning, uppger bolaget.

Xano lämnar delårsrapport för det första kvartalet 2020 enligt plan den 7 maj och kommer då att kunna lämna mer specifik information kring den finansiella utvecklingen, uppges det.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


XANO Industri B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -