SWEDISH STIRLING
BEDÖMER KASSA RÄCKER IN I 2022 UTAN INTÄKT(NY) (Direkt)

2020-04-02 15:16

(Tillägg: fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Miljöteknikföretaget Swedish Stirling genomför ett åtgärdsprogram mot bakgrund av covid-19 och oroligheterna i världsekonomi. Omprioriteringar och tidsförskjutningar i projekt ger omedelbara besparingar på 1 miljon kronor per månad och bolagets bedömning är därmed att kassan kommer att räcka in i 2022 även utan intäkter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets övergripande målsättning är att snabbt dra ner på kostnaderna utan att skada eller äventyra den verksamhet som byggts upp, samt att snabbt kunna återgå till plan om läget normaliseras. Ingångna avtal och kundprojekt anpassas utifrån behov och läge i samråd med kunderna.

Swedish Stirlings åtgärder innebär bland annat att bolaget och Afrak Mogale gemensamt beslutar att avsluta energikonverteringsprojektet hos Afarak Mogale. Bolagen eftersträvar en långsiktig affärsrelation och är överens om att inleda nya diskussioner om en installation av PWR BLOK när marknadsförutsättningarna förbättrats. Utrustningen och personal kommer att flyttas till Swedish Stirlings andra pilotprojekt för att spara kostnader.

Swedish Stirlings planerade notering på Nasdaqs huvudlista skjuts tillsvidare på framtiden. Noteringsprocessen kan återupptas med sex månaders varsel, heter det. Swedish Stirling handlas för närvarande på NGM.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -