Sustainable Energy Solutions
Sustainable Energy Solutions får order värd 7,1 miljoner kronor från AMF Fastigheter (Finwire)

2020-04-02 15:35
Värmepumpsbolaget Sustainable Energy Solutions dotterbolag Wessman Drilling Solution har tecknat avtal gällande en totalentreprenad för utförande av ett borrhålslager på Södermalm i Stockholm. Totalentreprenaden innefattar borrning av 58 borrhål vilka är 350 meter djupa per styck. Dessa kommer att utgöra ett geoenergilager från vilket AMF Fastigheter skall utvinna både värme och kyla till två av deras fastigheter på Södermalm. Projektet skall vara färdigställt 31 augusti i år och är värt 7,1 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det ställs mycket höga krav på entreprenaden då beställaren specificerat att allt störande arbete skall utföras under juli och att störande ljud skall minimeras. Dessutom ställs höga krav på att inte störa logistiken till hyresgästerna under entreprenadtiden.

För att uppfylla beställarens högt ställda krav kommer Wessman att använda sig av fyra simultant arbetande borriggar. De kommer arbeta under ett strikt schema speciellt utformat för att underlätta hyresgästernas logistik under hela entreprenadtiden. Slutligen kommer Wessman att inhägna arbetsområdet med tre meter höga specialdesignade ljudabsorbenter för att minimera de störningar som ändå uppstår.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Sustainable Energy Sol... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -