SMART ENERGY
INLEDER AVNOTERING FRÅN NGM, ÖVERVÄGER FUSION (Direkt)

2020-04-02 14:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Smart Energy har beslutat att inleda processen med en avnotering av bolagets aktie från NGM-börsen. Skälet uppges vara att aktiehandeln enligt styrelsen inte ger stöd för en rättvisande kursbildning. Bolaget utvärderar även möjligheten att ingå en fusion med huvudägaren Capital Conquest.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Aktien i Smart Energy har under lång tid indikerat ett marknadsvärde på bolaget om drygt 60 miljoner kronor vilket är mindre än hälften av det egna värderade kapitalet. Handeln i aktien är sporadisk och handelsvolymen ger inte stöd för en rättvisande kursbildning. Styrelsens uppfattning är att noteringen av aktien tvärtemot syftet skapar en osäkerhet om bolagets värdering och aktien saknar i detta även väsentlig attraktionskraft för att skapa förväntat intresse hos investerare", motiveras det i pressmeddelandet.

"Denna situation förstärks därtill av att aktien handlats under observation sedan augusti 2019. Mot denna bakgrund har styrelsen därför kommit fram till beslutet att inleda en avnoteringsprocess av aktien", uppges det.

Bolaget kommer nu i kommunikation med NGM att vända sig till Aktiemarknadsnämnden för ett utlåtande gällande avnoteringen, för att få en rekommendation kring återstående handelstid på marknaden och därmed ge samtliga aktieägare möjligheten att sälja och köpa aktier i bolaget innan avvecklingsprocessen påbörjas.

Smart Energy ämnar i samband med att avnoteringen är klargjord övergå till redovisning på halvårsbasis.

"Bolaget utvärderar även möjligheten att kunna ingå en fusion med bolagets huvudägare Capital Conquest AB (publ) och tillkommande information om hur bolagets hantering kring denna fråga fortlöper kommer att kommuniceras snarast den är tillgänglig", säger Smart Energys vd Jesper Starander.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -