Hoist
Hoist lanserar ny hållbarhetsstrategi (Finwire)

2020-03-30 12:51
Kredithanteringsbolaget Hoist lanserar idag sin nya hållbarhetsstrategi. Strategin beskriver företagets ESG- (Environmental, Social och Governance) mål och indikatorer. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Strategin består av fyra pelare: vi bidrar till ett inkluderande finansiellt ekosystem, vi skapar den bästa arbetsplatsen, vi bekämpar klimatförändringar och vi upprätthåller högsta etiska standard", skriver Hoist.

Det nya ramverket presenterar även bolagets relationer med anställda, kunder, banker och andra finansiella institut samt samhället i stort. I strategin beskrivs bolagets ambition att arbeta mot finansiell exkludering genom bland annat innovation och utveckling av inkluderande finansiella tjänster.

Hoist väljer för att skydda de mest ekonomiskt utsatta i samhället att endast köpa förfallna skuldportföljer från etablerade banker och finansiella institut med sunda kreditpolicyer. Vidare har man valt att aktivt neka portföljer kopplade till en viss del av konsumentmarknaden där bland annat SMS-lån och så kallade "pay day"-lån ingår.

Strategin inkluderar mätbara mål och indikatorer för att bidra till ett hållbart samhälle och välfungerande kreditmarknader , och bidrar till FNs globala mål för hållbar utveckling och FN:s globala överrenskommelse. Den nya strategin finns tillgänglig i årsredovisningen för 2019 som har publicerats idag

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Hoist Finance - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -