Footway
Aktiespararna rekommenderar aktieägarna i Sportamore att acceptera Footways bud (Finwire)

2020-03-30 12:27
Aktiespararna rekommenderar aktieägarna i Sportamore att acceptera Footways uppköpsbud på bolaget. Anmälningstiden i budet löper till den 3 april. Det framgår av ett pressmeddelande.

Footway lade den 17 februari ett bud på Sportamore. Budet är ett blandat erbjudande där aktieägaren för 33 procent av sina aktier erbjuds ett vederlag om 2,5 aktier i Footway per aktie i Sportamore samt för 67 procent av sina aktier erbjuds ett kontantvederlag om 46,40 kronor per aktie i Sportamore. Vid budets offentliggörande innebar detta en genomsnittlig ersättning per aktie i Sportamore om 45,28 kronor. Det exakta vederlaget för aktien påverkas dock av utvecklingen för Footways aktiekurs.

De aktieägare som innehar färre än 300 aktier i Sportamore har möjlighet att välja att enbart erhålla det kontanta budet om 45,28 kronor under förutsättningen att aktieägaren väljer detta alternativ för hela sitt innehav.

Sportamores aktie steg vid offentliggörandet av budet till att handlas runt budnivån, men har efter det fallit tillbaka och handlas i skrivande stund mer än 10 procent under budnivån. Ett bud brukar ofta innebära ett stöd för att en aktiekurs handlas i närheten av budet, även i tider av börsturbulens. Den senaste tidens turbulens på grund av corona och den svåra period som varit för näthandeln har dock gjort att det sedvanliga stödet som är brukligt i samband med ett bud inte hållit, resonerar Aktiespararna.

Det är också svårt att förutse hur marknaden kommer att utveckla sig den närmaste tiden. Detta i sig gör budet attraktivt, särskilt för aktieägare med under 300 aktier, som har möjlighet att erhålla ett helt kontant vederlag, då deras vederlag inte behöver påverkas av eventuella negativa rörelser i Footways aktiekurs. Aktiespararna bedömer därtill att risken är stor att Sportamores aktie faller tillbaka ytterligare om budet inte går igenom.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Footway Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -