Aktie-Ansvar Sverige A
Tele2 samt Hexagon sålt i Aktie-Ansvar Sverige (Finwire)

2020-03-30 11:57
Fonden Aktie-Ansvar Sverige A minskade 7,1 procent i februari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 6,6 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltaren Lars-Erik Lundgren.

Under februari sålde man sista innehaven i Tele2 samt Hexagon.

"I Tele2s fall anser vi aktien fullvärderad och ser bättre värden på annat håll. Hexagon har klarat sig relativt bra trots sin exponering mot Kina vilket föranledde försäljningen", skriver Lundgren.

Fonden ökade i februari innehaven i cykliska aktier och tog in Boliden och SKF i portföljen, då man anser att de har fallit till attraktiva nivåer.

De bolag som genererade bäst positiv avkastning under månaden var Hexagon, Q-Linea och Ericsson. De som tyngde portföljen var bland annat Investor, Volvo och Electrolux.

"Nyhetsvärdet och fruktan kommer att lägga sig men vinstvarningarna kommer hagla tätt. Men det är förmodligen av underordnad betydelse då marknaden kommer strunta i siffrorna och fokusera på framtiden", kommenterar förvaltaren.

Lundgren fortsätter och menar att man har utnyttjat situationen genom att vikta upp portföljen i de branscher som det har gått sämre för och tror även att börsen kommer att vända när man får situationen under kontroll.

Vid utgången månad var Nordea, Investor samt Volvo de största innehaven, med en portföljsvikt på 8,78, 8,14 respektive 6,6 procent.

[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Aktie-Ansvar Sverige A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -