Aktie-Ansvar Multistrategi
Aktie-Ansvar Multistrategi föll mindre än sitt index i februari (Finwire)

2020-03-30 12:30
Fonden Aktie-Ansvar Multistrategi minskade 1,2 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltaren Philip Wendt.

Februari kommer att gå till historien då coronaviruset nådde Europa. Karantän och restriktioner kommer att sätta spår i konjunkturen, spår förvaltaren.

"Börsutvecklingen har av naturliga skäl varit svag under februari. Coronaviruset påverkar många delar utav en alltmer sammanvävd global ekonomi. Såväl efterfrågan som tillgång kommer att påverkas. Under perioden har många bolag kommit med sina Q4-rapporter som överlag visat på en viss inbromsning. Men i dagens läge saknar siffrorna betydelse", skriver Wendt.

Innehaven i portföljen presterade följande avkastning. Graal Aktiehedge sjönk med 0,9 procent, Aktie-Ansvar Kvanthedge sjönk med 3,1 procent, och Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv steg med 1,1procent.

Portföljvikten vid utgången månad var följande, Aktie-Ansvar Graal Aktiehedge, 38,30 procent, Aktie-Ansvar Kvanthedge, 36,17 procent följt av Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv, 24,36 procent.

[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Aktie-Ansvar Total - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -