Öhman Global Hållbar
Öhman Global Hållbar ökade 2,2 procent i januari - Microsoft hjälpte fonden slå sitt jämförelseindex (Finwire)

2020-02-24 16:00
Fonden Öhman Global Hållbar steg 2,2 procent i januari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens vinnare för månaden var det holländska energiteknikbolaget Alfen, som steg med 50 procent tack vare ökat intresse för aktien och kortsiktiga positiva händelser såsom stora nya orders. Fondens innehav Globant steg med 19 procent efter att flera analyshus höjt riktkursen. Fondens andra största innehav, Microsoft, släppte starka siffror för sitt fjärde kvartal och steg med 11 procent vilket hjälpte fonden slå sitt jämförelseindex i januari. På grund av exponering mot Kina utvecklades fondens innehav i Samsonite negativt.

Filip Boman, som är förvaltare av fonden har blandade utsikter för marknadens utveckling

"Det alltmer sannolika handelsavtalet mellan Kina och USA, något förbättrade ekonomiska signaler och samtidigt en låg räntemiljö möjliggör ett fortsatt lyft på börserna framöver. Dock utgör Coronaviruset framgent en fortsatt risk, hur stor effekt detta har fått för bolagen och när den är under kontroll är ännu oklart. Värderingar som börjar bli höga på sina håll, speciellt i USA, samt politisk oro kan dock sätta käppar i hjulet för större uppgångar under året."

Erik Cassel
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Öhman Global A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -