Odin Sverige
Odin Sverige ökade 0,04 procent i januari - förvaltaren kommenterar nyinnehavet Vitec (Finwire)

2020-02-22 13:30
Fonden Odin Sverige steg 0,04 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,13 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Vegard Søraunet.

Efter att fonden avkastade 43,6 procent ser förvaltarna positivt på årets första månad. Främsta bidragsgivare under månaden var Embracer och Addnode, medan Beijer Alma och Fenix Outdoor tyngde avkastningen mest.

Förutom att man tog in mjukvaruföretaget Vitec i portföljen i januari gjorde man inga större portföljförändringar.

"Med över 30 års historia kan Vitec visa en imponerande tillväxt drivet av goda förvärv och är idag ledande inom sin nisch i Norden. Intäkterna utgörs till stor del av ”recurring revenue”, dvs återkommande intäkter, i kombination med bred exponering för olika branscher som bidrar till att vinsten är stabil. Vi tror på att företaget kan fortsätta växa genom lönsamma förvärv också under de kommande åren", skriver förvaltaren.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Beijer Ref, Beijer Alma och Addnode med portföljvikterna 5,7, 5,4 respektive 4,3 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Vitec Software Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -