Odin Fastighet C
Odin Fastighet C ökade 4,7 procent i januari - förväntar sig en god värdeutvecklingen under året (Finwire)

2020-02-22 13:06
Fonden Odin Fastighet C steg 4,7 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 7,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Øystein Bogfjellmo.

Fonden fortsatte att stiga under årets första månad efter att ha avkastat 61,8 procent 2019.

"Vi förväntar oss en fortsatt god värdeutveckling framöver drivet av tillväxt i underliggande resultat i kombination med projektutveckling och nya transaktioner. Det är särskilt logistik- och kontorssegmentet i Sverige som utmärker sig starkt. Intresset för segmenten är stort från investerarsidan internationellt. Kombinerat med låga vakanser och nybyggnadsaktivitet förväntar vi oss att segmenten förblir starka under hela 2020", skriver förvaltaren.

Fondens främsta bidragsgivare under månaden var Nyfosa, Sagax och Wihlborgs. Tyngde avkastningen mest gjorde K2A Knaust & Andersson, Hemfosa och Catena.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Balder, Wihlborgs och Sagax med portföljvikterna 8,9, 8,4 respektive 7,4 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -