På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

OBOYA HORTICULTURE
BILDAR SAMRISKBOLAG INOM MEDICINSK CANNABIS (Direkt)

2020-02-21 14:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Oboya Horticulture, verksamt inom odlingsbranschen, har tecknat avtal med Aureum Life om att bilda ett nytt samriskbolag i Sverige inom medicinsk cannabis.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samriskbolaget "kommer att bedriva verksamhet inom utveckling, framtagning och försäljning av odlingsprodukter för konsumentmarknaden med inriktning på medicinisk cannabis", skriver Oboya Horticulture.

Det nya samriskbolaget kommer att heta Aureum Green Thumbs och vara lika ägt av bolagen.

Aureum ansvarar för försäljning och distribution medan Oboya ansvarar för produktförsörjningen.

"Odlingsprodukterna kommer inledningsvis att säljas och distribueras till Italien, Tjeckien och Spanien, därefter på sikt till flera länder utanför Europa. Produkterna och sortimentet kommer att tas fram specifikt för konsumentmarknaden och omfattar exempelvis krukor, växtbelysning, odlingsredskap och med mera", heter det.

Odlingsprodukterna ska främst bestå av återvinningsbar plast eller biomaterial, vilket främjar miljön och hållbarheten i samhället, uppger Oboya Horticulture.

Försäljningen och distributionen av odlingsprodukter ska först och främst att ske genom en ny e-handelsplattform. Därutöver planeras odlingsprodukter genom detaljhandel eller grossister att erbjudas.

Tidigare under fredagen presenterade Oboya Horticulture sin bokslutsrapport för 2019. Det fjärde kvartalet var utmanande för bolaget och resultatutvecklingen var under företagets egna förväntningar, uppgav vd Robert Wu i rapporten.

"Anledningen är att bolaget har belastats hårt med kostnader av engångskaraktär om 15,6 miljoner kronor som är hänförliga till nedskrivningar av uttjänta maskiner, fordringar, indirekta emissionskostnader samt kostnader från tidigare lönsamhetsförbättrande åtgärder", skrev han.

Nettoomsättningen i kvartalet sjönk från 116 till 101 miljoner kronor. Förändringen var främst hänförlig till dels avyttrade verksamheter och dels till lågsäsongen i Europa, enligt bokslutsrapporten.

Graf: Oboyas aktie fredagen den 21 februari

Bildkälla: Infront

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -