L BRANDS
WEXNER AVGÅR, VICTORIAS SECRET SÄLJS, AKTIEN RASAR (Direkt)

2020-02-20 14:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Priset på Victorias Secret blir 1,1 miljarder dollar när Sycamore Partners köper en majoritetspost i underklädeskedjan från L Brands, enligt ett pressmeddelande. Affären blir den sista under vd:n och ordföranden Les Wexner, som lämnar efter 50 år varav det sista blev tämligen skandalfyllt.

Uppgifterna om att Victorias Secret är på väg att avyttras antingen helt eller delvis har florerat i flera månader, men investerarna verkar inte imponerade av prislappen på den lönsamhetsförsvagade verksamheten.

L Brands aktie, som steg brant i förra veckan när de första konkreta uppgifterna om att en affär skulle vara på gång publicerades, sjönk drygt 15 procent i den amerikanska förhandeln.

De skandaler som Victorias Secret och den 82-årige Les Wexner omgärdats av det senaste året har centrerat kring den ökände pedofilen och finanskändisen Jeffrey Epstein, som greps i somras och därefter dog i häktet. Jeffrey Epstein var i åratal Les Wexners personliga rådgivare.

Den snart före detta L Brands-vd:n är en av flera världskända affärsmän och politiker som fått göra avbön efter att banden till pedofilen klarlagts. Till denna föga smickrande skara hör också den brittiska banken Barclays vd Jes Staley, prins Andrew av Storbritannien, Bill Gates, Bill Clinton och president Donald Trump.

Dödsfallsutredare har kommit fram till att Jeffrey Epstein begick självmord.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Bath & Body Works - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -