På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kavaljer Quality Focus
Kavaljer Quality Focus minskade 1,0 procent i januari - ökade Millicom, minskade Atlas Copco (Finwire)

2020-02-13 20:28
Fonden Kavaljer Quality Focus minskade 1,0 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna, Peter Lindvall och Håkan Telander, ser goda förutsättningar på marknaden.

"Med en förbättrad global tillväxt under andra halvåret 2020 och fortsatt låga räntor är förutsättningarna för en fortsatt positiv börsutveckling goda. Även den förväntade fortsatta vinsttillväxten och höga utdelningar talar för en fortsatt positiv börsutveckling 2020."

Förvaltarna ser att konjunkturstatistiken för januari visar på en stabilisering och att den inger förhoppningar om bättre global tillväxt under 2020 jämfört med 2019. De ser även tidiga tecken på att industrikonjunkturen håller på att förbättras. JP Morgans globala inköpschefsindex för industrin steg i januari 50,4 jämfört med 50,1 i december 2019.

Också i svensk ekonomi ser förvaltarna tecken på en förbättring efter en svag utveckling med svagare export och dämpade investeringar under 2019.

"Inköpschefsindex för den svenska industrisektorn steg till 51,5 i januari från reviderade 47,7 i december. Det är första gången sedan augusti 2019 som indexet är tillbaka i tillväxtzonen, alltså över 50,0. Därmed kan det finnas litet hopp inom industriföretagen om att konjunkturnedgången var kortvarig och att den börjar förbättras under 2020."

Positiva bidragsgivare under månaden var Itab, Volvo och Thule. Negativa bidragsgivare var Fenix Outdoor, Veoneer och Sportamore. Aktieandelen i Kavaljer uppgick vid månadsskiftet till 95 procent.

Under januari ökades innehavet i Millicom och minskades i Atlas Copco.

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEF - Kavaljer Quality... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -