På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

RÄNTOR
AMERIKANSKA STATSOBLIGATIONER ATTRAKTIV RISKHEDGE - MS (Direkt)

2020-01-27 15:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska statsobligationer är den mest attraktiva riskhedgen på den globala räntemarknaden. Obligationer med löptid på mellan två och fem år ger störst skydd mot risk av kombinerat med begränsad nedsida från en eventuell risk på-återhämtning.

Det anser makrostrategerna på Morgan Stanley i en analys daterad den 24 januari.

"Vi är fortsatt långa två- och femåriga amerikanska obligationer medan vi utvärderar frånkopplingen mellan räntor och risktillgångar", skriver investmentbanken.

Enligt Morgan Stanley kan obligationer tänkas erbjuda en bättre försäkring mot risk jämfört med G10-valutor till följd av utbrottet av coronaviruset. Detta utifrån paralleller med när Sars bröt ut kombinerat med rådande makromiljö.

"Långa positioner i dollar och yen mot utvecklingslandsvalutor kommer antagligen att prestera bäst vid risk av. Men vi är inte säkra på att tiden är den rätta just nu", fortsätter investmentbanken angående eventuella valutahandelsstrategier.

Rörande valutastrategier anses optionsmarknaden kunna ge möjlighet till "billiga" försäkringar mot risker, till följd av låga nivåer av implicerad volatilitet.

En anledning till att två- och femåriga amerikanska obligationer anses vara attraktiva är att inget inflationstryck kan skönjas i USA i nuläget.

"Inflation är i grund och botten den enda variabeln som kan få Fed att höja räntan", framhåller Morgan Stanley.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -