NOTE
FREDAGENS UPPGÅNG SAMMANFALLER MED DANSK PODDSÄNDNING (Direkt)

2020-01-20 17:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fredagens kursrusning i Note sammanfaller med att den danska podden Millionærklubben hade ett inslag om bolaget där en av storägarna lovordade Note.

Note steg kraftigt på fredagen under en historiskt hög aktivitet och stängde drygt 12 procent upp. Antalet avslut var de högsta sedan bolaget noterades 2004. Någon information som kan förklara kursrörelsen hade inte framkommit på måndagseftermiddagen.

Ett potentiellt startskott till uppgången kan vara ett inslag i den danska podden Millionærklubben där Notes fjärde största ägare Mediuminvest A/S, representerad av dess förvaltare Thomas Tang, pekade ut Note som sin favoritaktie.

Enligt vad Nyhetsbyrån Direkt erfar inleddes poddavsnittet klockan 9.00, och 48 minuter in i sändningen började Note avhandlas. Fredagens uppgång i Note tog fart klockan 9.50. Stora på köpsidan i Note i fredags var Danske Bank och Sydbank. Även på måndagen, där Note fortsätter drygt 6 procent upp, ligger de två danska bankerna högt i mäklarstatistiken över nettoköpare.

Mediuminvest A/S äger 1.440.000 aktier i Note, motsvarande 5 procent av kapital och röster i bolaget.

"Det är vår största position och den aktie jag känner mig mest komfortabel med. Det är ett bolag med hög organisk tillväxt, som gör förvärv till låga priser, har insiders som själva köper aktier, och som är undervärderat", sade Thomas Tang i poddsändningen.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


NOTE - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -