På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FIAT CHRYSLER
PLANERAR JV MED FOXCONN FÖR UPPKOPPLADE ELBILAR (Direkt)

2020-01-17 11:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Italiensk-amerikanska Fiat Chrysler planerar att upprätta ett samriskbolag med Taiwanbaserade Foxconn avseende utveckling av uppkopplade elbilar med fokus på den kinesiska marknaden, enligt ett gemensamt pressmeddelande från bolagen.

Det nya bolaget kommer att ägas av bolagen till 50 procent vardera och dels tillverka batteridrivna fordon i Kina samt bedriva utveckling inom IOV - "Internet of Vehicles".

Fiat Chrysler jobbar för närvarande på utvecklingen av koncernens första lansering av en elmodell, den anrika Fiat 500, senare under året. Avsikten med den fusion som förbereds med Peugeot-, Citroën- och Opelägaren PSA har aviserats vara just den kinesiska marknaden.

Foxconn, som är den kontraktstillverkare som anlitas av Apple för den massiva monteringsverksamheten av Iphone i Kina, har investerat stora summor inom fordonsutveckling och tecknat liknande avtal med den kinesiska Uberkonkurrenten Didi Chuxing och flera av landets uppstartsbolag med verksamhet fokuserad på elbilstillverkning. På batteriområdet har Foxconn köpt in sig i tillverkningsled genom att ta en andel i tillverkaren CATL.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -