Öhman Fonder
Indonesien i fokus för Öhman fonder (Finwire)

2019-12-12 12:53
I samband med lanseringen av Öhmans nya fond Öhman Global Småbolag Hållbar går förvaltaren Filip Boman ut och kommenterar varför han tror att den indonesiska marknaden är intressant.

Bland enskilda bolag nämns konglomeratet Mitra Adiperkasa driver varuhus, restauranger och detaljhandelskedjor. Bolaget har en stark position på marknaden och etablerade partnerskap med bolag som de inom Inditex-bolagen, Burger King och Starbucks. Man har även flera exklusiva rättigheter till flera sportvarumärken.

Med ett p/e på 16 och en årligt ökande vinst på 25 procent årligen ser Boman på bolaget med positivism. Detta går att jämföra med H&M och Inditex kring 20 p/e och Starbucks och Nike på kring 25.

Även byggvaruhuset Ace Hardware lyfts fram som intressant. Ramayana Lestari Sentosa är verksamt inom varuhus, stormarknader och snabbköp, bolaget spås gynnas den förmånliga demografin och tillväxten.

”Samtliga har goda förutsättningar att tälja guld med smörkniv under många år framöver i takt med att den indonesiska konsumenten växer sig starkare,” kommenterar Boman.

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Öhman Marknad Europa A - I dag

{point.key}

Öhman Global A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -