SVEDBERGS
STENA INTERNFLYTTAR 25% TILL BALLINGSLÖV (NY) (Direkt)

2019-12-09 15:44

(Lägger till: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det familjekontrollerade investmentbolaget Stena Adactum, som är en del av Stenasfären, flyttar sitt drygt 25-procentiga aktieinnehav i badrumsföretaget Svedbergs till Stena Adactums helägda dotterbolag Ballingslöv International.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Ballingslöv har verksamhet inom badrum, men är även fokuserat på kök och förvaring. Ballingslövs vd Anders Wassberg är sedan tidigare styrelseordförande i Svedbergs. Han betecknar flytten av innehavet som "logisk".

"Jag har ju varit ordförande i Svedbergs sedan strax efter Stena gjorde affären, så detta är en logisk konsekvens med tanke på att jag är ordförande. Det blir en ren och enkel struktur", säger Anders Wassberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Stena blev ägare i Svedbergs i slutet av 2016 när Svedbergs dåvarande största ägare Sune Svedberg sålde 5,5 miljoner aktier, eller 26 procent, till investmentbolaget.

Anders Wassberg säger vidare att Svedbergs och Ballingslöv inte samarbetar i dagsläget. Men bolagen är inte heller konkurrenter, säger Ballingslöv-chefen och pekar på att Svedbergs jobbar i andra kanaler och med andra affärer.

"Svedbergs är ett eget ben, som skiljer sig mot hur vi på Ballingslöv jobbar", fortsätter han.

Så det är inte aktuellt att slå ihop dessa två ben då?

"[skratt]…Jag har ingen kommentar till det. Detta är logiskt och ingen dramatik alls", säger Anders Wassberg till Direkt.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt


Svedbergs Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -