Nordic Cross Total Return Bond Fund
Nordic Cross Total Return Bond Fund utvecklades positivt i november - upp 3,6 procent i år (Finwire)

2019-12-09 18:05
Fonden Nordic Cross Total Return Bond Fund utvecklades positivt i november, som bjöd på stora flöden in i företagsobligationsmarknaden och en aktiv primärmarknad. Fonden är upp 3,6 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

"Den förhöjda riskaptiten i kombination med stora flöden in i företagsobligationsmarknaden resulterade i en mycket aktiv primärmarknad i Norden. Kreditspreadar krympte marginellt vilket, i fonden, kompenserade för stigande marknadsräntor", skriver fondens förvaltarteam.

Under månaden fortsatte marknadsräntorna uppåt medan konjunktursignalerna visade på en utplaning då PMI i USA och tillväxtländerna var något starkare än tidigare.

Fondens innehav består av cirka 60 procent investment-grade obligationer, säkerställda bostadsobligationer och kassa.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Länsförsäkringar Hypotek, Stadshypotek och NDASS med portföljvikterna 1,5, 1,5 respektive 1,3 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -