NANOLOGICA
FÖRNYAR AVTAL VÄRT 0,9 MLN KR MED JORDBRUKSFÖRETAG (Direkt)

2019-12-09 15:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-listade Nanologica har förnyat avtalet med det jordbruksföretag som under året har bedrivit fältstudier baserade på Nanologicas formulering av en aktiv ingrediens i växtskydd. Avtalsvärdet uppgår till cirka 0,95 miljoner kronor fördelat under första halvåret 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det förnyade samarbetet syftar till att ytterligare optimera formuleringen, samt formulering av andra aktiva ingredienser.

Efter framgångsrikt genomförande av forsknings- och utvecklingsprojektet finns en tydlig plan för kommersialisering av potentiella produkter, inklusive betalning utifrån uppsatta projektmål och royalties, uppges det.

Nanologica ingick i september 2017 ett samarbetsavtal med det globala jordbruksföretaget som är specialiserat på växtskydd. Avtalet löpte ut i slutet av 2018, varefter jordbruksföretaget under 2019 har bedrivit fältstudier.

"Fältstudierna har delvis fallit väl ut och kommer att kompletteras innan definitiva slutsatser kan dras", skriver Nanologica.

"Vi ser mycket positivt på detta fortsatta samarbete inom växtskydd. Genom att använda liknande strategier som vi använder vid formulering av läkemedel är det möjligt att avsevärt minska spill och negativa miljöeffekter. Växtskyddsprodukter produceras i stor skala och produktens formulering spelar avgörande roll för prestandan", säger Nanologicas vd Andreas Bhagwani.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Nanologica - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -