Augmented Reality Fund A
Augmented Reality Fund A steg 2,6 procent i november - tagit in MicroVision i portföljen (Finwire)

2019-12-09 17:59
Augmented Reality Fund A steg 2,6 procent i november, medan fondens jämförelseindex steg 2,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 39,2 procent, mot index som avkastat 19,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna skriver att avslutningen av året historiskt sett brukar sluta positivt vilket man även tror att det blir i år om handelssamtalen mellan Kina och USA går framåt.

"Ett område där Augmented Reality kommer verka inom, som man kanske spontant ej tänker på, är ljud. Augmented Reality handlar om att addera information till verkligheten genom visuell information, men också genom andra sinnen så som hörsel och känsel", skriver förvaltarna.

Under månaden har man tagit in ett nytt innehav i fonden, MicroVision, ett amerikanskt bolag som har utvecklat en teknik för att skapa displayer i form av hologram.

"Detta är precis vad Augmented Reality handlar om. Bolaget har olika satsningsområden, där ett framträdande område är de s.k. smarta högtalarna så som exempelvis Googles Home och Amazons Echo", fortsätter de.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Lumentum Holding, Apple och Shopify med portföljvikterna 7,3, 6,2 respektive 5,5 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Augmented Reality Fund A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -