Arden X - Global Entertainment Fund
Arden X - Global Entertainment Fund steg 4,6 procent i november - ökat aktieexponeringen (Finwire)

2019-12-09 18:00
Arden X - Global Entertainment Fund steg 4,6 procent i november, vilket medför att fonden är upp 14,6 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna inleder med att skriva att man kraftigt minskat andelen kassa / räntebärande placeringar till förmån för aktier.

Handelssamtalen mellan Kina och USA, brexit och protesterna i Hongkong beskrivs fortfarande som orosmoln.

I rapporten lyfter man upp Stillfront, MTG och Microsoft. Stillfront meddelade under sin kapitalmarknadsdag höjda finansiella mål där man avser att höja sin omsättning till fyra miljarder kronor 2022.

"Microsoft har släppt xCloud i en begränsad betaversion. På Youtube, Google Stadia vs. Microsoft xCloud: Real-world comparison, kan du titta på en kort film som jämför de bägge streaming-tjänsterna", berättar förvaltarna.

"Fonden är idag helt renodlad i sin inriktning mot eSport och spelutvecklare och den långsiktiga strategin är utstakad och tydlig samt att aktieandelen har som nämnts kraftig ökats. Den ökade aktieandelen har landat i Sverige och svenska bolag", fortsätter de.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var NetEase, MTG och Take-Two Interactive med portföljvikterna 6,9, 6,9 respektive 6,7 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Arden xFund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -