På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

OPUS
REDEYE SER HYFSAT GOD MÖJLIGHET FÖR HÖGRE BUD (Direkt)

2019-12-03 09:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analyshuset Redeye uppger sig se en hyfsat god möjlighet för alternativa, och i slutänden högre, bud på bilbesiktningsföretaget Opus än det bud som Searchlight offentliggjorde på måndagen.

Det framgår av en uppdragsanalys, vilket innebär att bolaget betalar för bevakningen.

"Redeyes uppfattning är att budet på 7:75 kronor är i snålaste laget. Vår värdering indikerar ett motiverat värde omkring 10 kronor per aktie och har varit relativt oförändrad under senare tid. I samband med ett utköp och eventuell budstrid finns dock andra faktorer som styr. Vår bedömning i dagsläget är att det troligtvis kommer ett högre bud", skriver Redeye i uppdateringen.

Opus styrelse har utsett Lazard till finansiell rådgivare och Vinge till legal rådgivare.

"Lazard är engagerad som finansiell rådgivare och kommer säkerligen leta efter alternativa budgivare. Det borde de kunna hitta, både bland industriella och finansiella aktörer", skriver analyshuset.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -