BONESUPPORT
INVESTERINGSFILOSOFI BAKOM LUNDBECK-MINSKNING - VD (Direkt)

2019-11-19 17:12

STOCKHOLM (Direkt) Lundbeckfondens nedflaggning i Bonesupport, verksamt inom ortobiologi för behandling av hålrum i ben, har sin bakgrund i dess investeringsfilosofi.

"De har varit med sedan 2012 och Lundbeckfonden har uttalat i sin investeringsfilosofi att man inte vill ligga kvar i listade bolag. De är mer venture-fokuserade. Jag tror att det har funnits ett tryck på Lundbeckfonden att avyttra Bonesupport. Sedan har man velat vara med vid börsnoteringen och fortsätta sedan efteråt", sade Bonesupports vd Emil Billbäck till Nyhetsbyrån Direkt i samband med bolagets presentation vid Redeyes Life Science dag på tisdagen.

Emil Billbäck känner dock inte till huruvida Lundbeckfonden har för avsikt att även sälja sitt resterande innehav i Bonesupport.

På torsdagen den 14 november flaggade Lundbeckfonden ned sitt innehav i bolaget till cirka 4,3 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. Närmast föregående dag slutfördes en placing omfattande cirka 2,5 miljoner aktier till en kurs om 29:70 kronor per aktie.

Under sin presentation gav Emil Billbäck en mycket ljus bild av de förväntade utsikterna för Bonesupport. Han förväntar sig "ett bra fjärde kvartal samt ett starkt försäljningsmomentum in i 2020".

Efter att ha sagt upp det exklusiva distributörsavtalet med Zimmer Biomet under 2018 använder sig Bonesupport numera av 40 oberoende distributörer med över 500 säljare som enligt honom "öppnar upp den fulla marknadspotentialen i USA". I Europa finns 25 säljare som utökats med 13 personer från 2018.

Från 2020 och framåt är målet att nå en försäljningstillväxt om 40 procent per år.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


BONESUPPORT HOLDING - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -