STORBRIT
JOHNSON VILL SKJUTA UPP SÄNKT BOLAGSSKATT (NY) (Direkt)

2019-11-18 13:20

(Tillägg: från stycke tre)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Storbritanniens premiärminister Boris Johnson uppger att regeringen kommer att skjuta upp ytterligare sänkningar av bolagsskatten om han får fortsätta på sin post efter valet den 12 december.

Johnson sade i sitt tal vid det brittiska industriförbundet CBI:s konferens på måndagen att detta skulle spara 6 miljarder pund som skulle kunna läggas på investeringar i exempelvis hälsovården, NHS.

Premiärministern bekräftade att finansministern, Sajid Javid, kommer att få behålla sitt jobb vid en valseger för Tories.

Labourledaren Jeremy Corbyn sade i sitt tal vid CBI-konferensen att hans parti inte kommer att höja bolagsskatten högre än den nivå som gällde 2010 och att de rikaste i landet kommer att betala 5 procent mer i skatt.

Corbyn sade att han vill "ombalansera" hur människor beskattas.

Han talade också om behovet att öka produktiviteten i Storbritannien och lyfte fram att det är "kritiskt" att lösa bostadskrisen eftersom det skulle "frigöra potentialen" hos så många människor. I dag har många trångbodda barn exempelvis svårt att göra sina läxor.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -