BONG
SPÅR OFÖRÄNDRADE EL NGT SJUNKANDE RÅVAROR 4 KV (Direkt)

2019-11-15 09:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bong bedömer att kostnaderna för råvaror kommer att förbli oförändrade eller sjunka något under fjärde kvartalet 2019.

Det framgår av delårsrapporten.

Kostnaderna för råvaror var i stort sett oförändrade under tredje kvartalet.

"Detta har givit oss nödvändig tid att stabiliseravåra försäljningspriser och därmed till viss del återfått våra försäljningsmarginaler", heter det.

Under det tredje kvartalet var volymnedgången 10 procent medan koncernens valutajusterade omsättning minskade med 3 procent, jämfört med motsvarande period 2018.

"Som resultat av prisökningar mot kunder har Bongs bruttomarginal stabiliserats och ligger på något högre nivå än föregående år2, heter det.

Kvartalets rörelseresultat minskade till 18 miljoner kronor (33) och var påverkat av reavinster om cirka 9 miljoner kronor.

"Nedgången i tredje kvartalet är en del av den vanliga säsongsvariationen i vår verksamhet. Vi har ett starkare Q1 och Q4 och är svagare under Q2 och Q3. Dessutom påverkades Q3 av den specifika situationen i Storbritannien där vi avsiktligt upphörde med vår försäljning inom segmentet för kontorsmaterial, som är vår viktigaste distributionskanal", skriver Bong.

Flytten av Tilltrycksverksamheten från Finland till Sverige samt produktionsverksamheten inom lätta förpackningar från Sverige till Frankrike går enligt plan och kommer vara genomfört under fjärde kvartalet.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Bong - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -