Bioarctic
Norron Alpha ökade 2,3 procent i oktober - Bioarctic och Kindred största positiva bidragsgivare (Finwire)

2019-11-15 14:14
Norron Alpha steg 2,3 procent i oktober och är därmed ner 7,0 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Oktober var en positiv månad generellt på den globala aktiemarknaden, men den svenska utmärkte sig ändå med en uppgång på 4,4 procent. De globala positiva vindarna kan hänföras till bland annat förbättrad utveckling i både handelskonflikten mellan USA/Kina och brexit. Detta fick marknaden att utvecklas positivt och investerare att söka sig till mer riskfyllda innehav, däribland mer cykliska bolag.

Rapportsäsongen för det tredje kvartalet bjöd under oktober mestadels på positiva överraskningar. Atlas Copco blev ett av flera exempel på bolag där marginalerna lyckades hållas uppe trots att försäljning gick tillbaka.

Bioarctic, Kindred, Electrolux, Sandvik och Atlas Copco drog upp fonden mest under månaden. IAR Systems, Xvivo, Oncopeptides, Nokian Tyres and Telia tyngde mest.

Bioarctic steg hela 58 procent efter att en konkurrents Alzheimers läkemedel gått vidare och därmed kan det anses ha ökat chansen för Bioarctic att lyckas med sitt liknande läkemedel. Kindred ökade 22 procent efter en rapport som slog förväntningarna efter att bolaget främst lyckats kapa kostnader.

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

BioArctic B - I dag

{point.key}

Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -