På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

JPM Africa Equity A (acc) perf USD
JPM Africa Equity utvecklades positivt i september - avyttrat First Quantum och köpt Spar (Finwire)

2019-10-23 07:44
JPM Africa Equity A (acc) perf USD steg 1,6 procent i september, vilket var i linje med index. Fonden är därmed upp 2,7 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

"Positivt bidrag från finans, kommunikation och industrisektorerna balanserades av de negativa effekterna från innehaven i materialsektorn", skriver fondens förvaltarteam i en kommentar.

Under månaden utvecklades världens tillväxtmarknader väl, med en uppgång på 1,9 procent. Den sydafrikanska marknaden stack ut med sin negativa avkastning till följd av missgynnande utveckling i storbolaget Naspers.

Inom finanssektorn gynnades fonden särskilt starkt av Capitec, FirstRand, ABSA och Nedbank.

En övervikt i det egyptiska guldbolaget Centamin tyngde avkastningen, aktien föll efter att ledning sänkt prognoserna för bolagets helårsproduktion.

Fonden sålde under månaden sin position i First Quantum och köpte Spar.

Fondförvaltarna är fortsatt positiva till tillväxtmarknaderna inför framtiden, trots att de i nuläget hamnat i en dragkamp mellan svagare global tillväxt och positiva lättnader från centralbanker. Både Egypten och Sydafrika lyfts upp som länder med långsiktig potential.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM Africa Equity A pe... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -