RHOVAC
RUTGER ARNHULT STÖRSTA ÄGARE EFTER EMISSIONSGARANTIN (Direkt)

2019-10-18 14:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finansmannen och fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult har under det tredje kvartalet seglat upp som bioteknikbolaget Rhovacs största ägare efter att hans bolag M2 garanterade en stor del av Rhovacs emission tidigare i år.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste ägaruppdatering.

Rutger Arnhult, som för Nyhetsbyrån Direkt bekräftar att innehavet är ett resultat av emissionsgarantin under sommaren, ägde per den 30 september nästan 3,9 miljoner aktier, eller 20,4 procent av kapital och röster i bolaget.

När Rhovac i våras aviserade en företrädesemission om cirka 180 miljoner garanterade Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management cirka hälften av beloppet. I slutet av juni meddelade Rhovac att garanterna fick ta 58 procent av emissionen.

"Vi lyckades få den tilldelning vi önskade", säger Rutger Arnhult till Direkt.

Hans tillgångsportfölj på de svenska marknadsplatserna domineras värdemässigt stort av fastighetsinnehaven, men innefattar även positioner i en rad hälsovårds- och forskningsbolag, däribland Bactiguard, A1M Pharma och Nanexa.

"Rhovac är extremt intressant - om deras metod skulle visa sig fungera. Det vet man ju aldrig, det finns ju alltid en risk i den här typen av projekt. Men det skulle vara revolutionerande om bolaget skulle lyckas", säger Rutger Arnhult till Direkt om investeringen, värd cirka 60 miljoner kronor.

Rhovac fokuserar på utveckling av vaccin för behandling av metastaserande cancer. Immunterapibehandling är en viktig del av bolagets verksamhet där kroppens immunförsvar används för att bekämpa och eliminera cancerceller.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


CHOSA Oncology - I dag

{point.key}

Guard Therapeutics Intl. - I dag

{point.key}

Bactiguard Holding B - I dag

{point.key}

Nanexa - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -