Odin Norden
Odin Norden utvecklades positivt i september - tagit in EQT i portföljen (Finwire)

2019-10-13 23:24
Odin Norden steg 1,1 procent i september. Fonden tog under månaden in EQT och ökade innehaven i Dometic och NCC. Det framgår av en månadsrapport.

"EQT kan visa på en lång historik där de har varit duktiga på att investera i bra företag, där de genom långsiktigt ägande aktivt bidrar till att vidareutveckla företagen i portföljen. Genom att investera i EQT får vi exponering mot de förvaltningsintäkter som företaget har, liksom indirekt exponering mot kvalitetsbolag som inte är noterade på börsen", beskriver förvaltarteamet i en kommentar.

EQT noterades på Stockholmsbörsen under september till en värdering som anses vara attraktiv.

"De viktigaste drivkrafterna i framtiden kommer att vara global expansion - genom att använda den modell som de har lyckats med i Norden - för att växa ytterligare i USA och Asien", förklarar förvaltarteamet.

Månadens främst positiva bidrag kom från Autoliv och Sweco medan Addlife och Essity tyngde utvecklingen.

Fondens största innehav var per utgång av månaden Beijer Ref, Sweco och Huhtamäki med portföljvikterna 4,5, 3,6 respektive 3,5 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -