Alfred Berg Fastighetsfond Norden A
Alfred Berg Fastighetsfond Norden A steg 1,8 procent i september - volatila fastighetsaktier trots positiv fastighetsmarknad (Finwire)

2019-10-13 23:35
Aktivt förvaltade fastighetsfonden Alfred Berg Fastighetsfond Norden A steg 1,8 procent i september efter en mycket volatil månad bland fastighetsaktierna trots en positiv fastighetsmarknad. Det framgår av en månadsrapport.

"De svenska fastighetsbolagen föll med 10 procent i början av månaden men hämtade upp allt och lite till i slutet av månaden. Rörelsen hade mycket lite med den underliggande utvecklingen för fastighetsbolagen att göra. Aktiemarknaden bestämde sig helt enkelt för att fastighetsaktier och övriga obligationsliknande aktier hade gått för bra och verkstad och bank för dåligt", berättar förvaltarteamet.

Aktier som utmärkte sig under månaden var Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) som steg 15 procent och Catena som föll med drygt 11 procent.

"I förhållande till jämförelseindex bidrog övervikten i SBB samt undervikten i Catena mest positivt, medan undervikterna i Atrium Ljungberg och Hembla påverkade avkastningsutfallet mest negativt, fortsätter förvaltarna.

Fonden har under månaden ökat exponering mot bostäder via Bonava, Hembla och Wallenstam. En ökning har även skett i Klövern, Kungsleden, Nyfosa och Entra.

Exponeringen minskades mot Atrium Ljungberg, Veidekke, Diös och NCC.

Fondens största innehav per utgången av månaden var Balder, Fabege och Kungsleden med portföljvikterna 9,5, 7,9, respektive 7,4 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Fastighetsfon... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -