Skagen Fonder
Tänk långsiktigt när marknaden är volatil (Direkt)

2019-10-09 16:16

Uppdragsartikel

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Att marknaderna svänger är inte något ovanligt, men vad ska man egentligen göra med sina fondandelar när marknaden blir volatil?

I ett inlägg på sin hemsida tipsar fondförvaltaren Skagen Fonder om vad som är värt att tänka på när börserna svajar och fondandelsvärden sjunker.

I och med att utsikterna för den globala ekonomin är osäkrare än de har varit på länge har många försökt leta efter så kallade säkra hamnar för att undvika att värdet på deras investeringar minskar, något som Skagen Fonder inte tycker är den smartaste metoden för långsiktiga investerare.

"För den som tycker att marknadsturbulens är oroväckande finns egentligen bara en sak att säga: Ta det lugnt, tänk långsiktigt och visualisera de mål du vill uppnå med din investering. Bättre pension, barnens utbildning eller en lägenhet i varmare trakter. Bli inte bestört av korta svängningar. Tidningars hunger efter att slå upp stora rubriker kan leda till dåliga beslut som lämnar dig med mindre än du annars skulle ha haft", påpekar Alexandra Morris, investeringsdirektör på Skagen.

Läs mer hos Skagen Fonder.

Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, frikopplad från Direkts övriga redaktion. Material som kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part markeras med "uppdragsartikel" under rubriken.

Johanna Englundh +46 8 5191 7967 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -