Case All Star
Case All Star steg 0,9 procent i september - svag uppgång trots orolig omvärld (Finwire)

2019-10-08 09:54
Aktiefonden Case All Star steg 0,9 procent i september, medan fondens jämförelseindex steg 2,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

"En liten uppgång trots en orolig omvärld. All Star lyckades dock inte riktigt hänga med fullt ut eftersom vissa av de cykliska bolagen gick trögt samt att en rekyl till slut inträffade i indextunga bank", förklarar förvaltarna.

Under oktober kommer flera viktiga bolag i fonden att rapportera för det tredje kvartalet, däremot kan konstateras ett flertal vinstvarningar från flera bolag redan nu. Det gemensamma för bolagen som vinstvarnat är att de är verksamma inom bilindustrin.

"Den viktigaste och på sitt sätt enda riktigt stora kvarvarande hårda produktionen i Europa är bilindustrin. En uppskattningsvis tioprocentig försäljningsminskning får stora ringar på vattnet", fortsätter förvaltarna.

Förvaltarna lyfter även upp handelskriget mellan USA och Kina som inte visar tecken på förbättringar.

Fonden noteras hittills i år för en avkastning på 16,5 procent.

De största innehaven per utgången av månaden var Veoneer, Elekta och Kinnevik med portföljvikterna 6,6, 4,9 respektive 4,7 procent.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Case All Star - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -