POLITIK
KD:S FORSSMED KRITISK MOT BRIST PÅ BOSTADSREFORMER (Direkt)

2019-09-18 15:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadspolitiken hamnade i fokus i ett replikskifte mellan Jakob Forssmed, ekonomisk-politiske talesperson för Kristdemokraterna, och Centerns Emil Källström i onsdagens budgetdebatt i riksdagen.

Forssmed kritiserade Källström för brist på reformer för bostadsmarknaden i höstbudgeten. Han sade att de bostadsförslag som lagts har det gemensamt att de rör hyresrätter och att minst ett budgetparti ogillar det. Reformerna inkluderar utökat investeringsstöd för byggande av hyresrätter och kriminalisering av köp av svarta hyreskontrakt.

Källström kritiserades för att tidigare dels ha dömt ut investeringsstöd som "ineffektiva", dels för att tidigare ha utlovat "en snabb reformtakt" för bostadsmarknaden, men att denna inte syns till i höstbudgeten.

"Hur ska man kompensera låg reformtakt med fel riktning?", undrade Forssmed.

Han sade att mycket skulle kunna göras redan nu för att underlätta för exempelvis ungdomar att kunna få ett eget boende, bortom skatteförändringar som kan komma längre fram i den i 73-punktsprogrammet utlovade skattereformen.

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -