AFFÄRSVÄRLDEN
KÖP LINDAB, KINNEVIK, AVVAKTA DOMETIC, SÄLJ KIND (Direkt)

2019-09-18 21:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Köp Lindab, Kinnevik, vänta med Dometic och Sälj Kindred. De råden ger Affärsvärlden i sitt senaste nummer.

Beträffande Kinnevik anser tidningen att Kinnevik bör kunna presterat i linje med sitt målintervall, på 12-15 procents årlig totalavkastning över konjunkturcykeln och mot bakgrund av det på längre sikt förtjäna att handlas till substanspremie.

"Ett konsumentfokuserat investmentbolag med stark riskjusterad avkastningshistorik, affärsflöde i världsklass och bevisad förmåga att vägra åldras med sin investeringar", skriver tidningen och framhåller att aktien i framtiden kan komma att locka storkapital på New York-börsen.

Lindab skriver tidningen fortsätter att imponera och lyfter bolagets halvårsrapport som visade en organisk tillväxt på 5 procent under andra kvartalet.

Affärsvärlden tror att en fortsatt god kursutveckling är möjlig genom renodling, förvärv och en högre multipel om man lyckas höja lönsamheten, med brasklappen att bolagets cykliska natur möjligen kan komma att sätta käppar i hjulet.

Dometic har haft ett tufft senaste halvår enligt tidningen, med svag utveckling på marknaden för fritidsfordon som anledning. Trots detta har kursen stigit och handlas nu i nivå med liknande bolag, något som enligt Affärsvärlden inte är en utmanande värdering men heller inget kap, då bolagets försäljningsmål anses vara något för högt ställda.

Kindred gjorde ett katastrofalt första halvår, i en marknad som många aktörer menar har krympt, enligt tidningen.

Affärsvärlden räknar med att omställningen till reglerade marknader kommer att fortsätta tynga resultatet, trots Kindreds intåg på den amerikanska marknaden som man menar kommer medföra kostnader.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -