Bublar Group
Bublar Group utökar licensen för mobilspelet Hello Kitty till Asien och Sydamerika (Finwire)

2019-09-17 08:39
Mobilspelsbolaget Bublar Group har med japanska Sanrio säkerställt utökad licens för publicering av mobilspelet Hello Kitty AR Kawaii World i ytterligare 46 länder. De tillkommande regionerna omfattar bland annat Japan, Sydkorea, Hongkong, Taiwan samt Sydostasien och Sydamerika. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bublar har sedan tidigare licensrättigheter för Europa, Mellanöstern och Afrika samt Indien, Ryssland, Nya Zeeland och Australien. Bolaget har med de tillkommande regionerna rättighet att distribuera spelet i fler än 160 länder till 5 miljarder människor.

"Efter vår senaste presentation av spelet för Sanrios ledning i Tokyo har vi säkrat licensen att lansera Hello Kitty-spelet i ytterligare länder, bland annat den viktiga hemmamarknaden Japan, vilket är fantastiskt glädjande", säger Maria A Grimaldi, vd för Bublar Group.

De tillkommande länderna omfattas av motsvarande villkor som för nuvarande licens, det vill säga att licensgivaren Sanrio erhåller royalty från spelets intäkter via köp-inuti-app och annonser. Bublar behåller som tidigare informerats merparten av intäkterna.

Spelet kommer att testas på valda geografiska marknader under första halvåret nästa år med målsättningen att lansera i samband med OS i Tokyo 2020. Tilläggsavtalet för de ny licensländerna kommer att undertecknas under de kommande veckorna.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bublar Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -