BIOSERVO
VILL TA IN DRYGT 64 MLN KR I FÖRETRÄDESEMISSION (Direkt)

2019-08-23 08:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-bolaget Bioservo vill ta in drygt 64 miljoner kronor i en företrädesemission.

Emissionen genomförs primärt i syfte att stödja och accelerera Bioservos pågående kommersialisering av Ironhand. Under 2021 räknar bolaget också med en bred marknadslansering av Carbonhand 2.0 efter genomförd klinisk studie med syfte att påvisa rehabiliterande effekt, framgår av Bioservos pressmeddelande. Vidare avser Bioservo att finansiera utvecklingen av nya produktgenerationer och produktvertikaler samt effektivisera produktionen, heter det.

"Marknaden för exoskelett kommer att vara betydande, framtidens standarder och arbetssätt utvecklas just nu och för Bioservo är det viktigt att investera i vår världsledande teknologi så att vi står längst fram när våra stora kunder börjar använda exoskelett i en större omfattning. För att finnas på alla de stora marknaderna behöver vi investera i vår kommersiella organisation", skriver Bioservos vd Petter Bäckgren.

Han pekar också på att bolaget löpande behöver investera i vidareutveckling av sina existerande produkter och applikationer och behöver säkerställa att det har tillräcklig produktionskapacitet att möta marknadens behov.

"Vår kapitalresning kommer att säkerställa att Bioservo kan fortsätta utvecklas till en världsledande leverantör av exoskelett", säger vd.

Teckningskursen i emissionen ligger på 12 kronor per aktie. För varje befintlig aktie erhålls en teckningsrätt och fem teckningsrätter berättigar till teckning av tre nya aktier. Teckningstiden löper 16-30 september.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -