FERROAMP
KAN LINDRA EFFEKTBRISTEN I SVERIGE - VD (Direkt)

2019-08-22 10:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ferroamp, som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare, kan genom sin plattform aktivt bidra till att lindra den kommande effektbristen i Sverige.

Det hävdar bolagets vd Olof Heyman i delårsrapporten för det andra kvartalet som har fått aktien att stiga närmare 6 procent på Nasdaq First North.

"Året har präglats av en tydlig medvetenhet av att Sverige, liksom andra europeiska länder, står inför en kraftig effektbrist. I Stockholm aviserar nätägaren Ellevio att på grund av brist på tillgänglig effekt kommer man bli tvungen att säga nej till nya anslutningar av fastigheter. Som motåtgärd till bristen aviserar nätägarna ytterligare höjda elnätavgifter och minskat effektuttag för kunder under kritiska tidpunkter"; skriver Olof Heyman.

"Denna starka trend förstärker ytterligare behovet för slutkunderna att styra och minimera sitt effektuttag. Vi ser här att Ferroamp kan spela en central roll", fortsätter Ferroamp-chefen.

Hans bild är samtidigt att energiomställningen världen över fortsätter med oförminskad kraft.

"Huvudtrenderna med solkraft, elbilar och energilager är starkare än någonsin. Antalet elbilar i världen nådde 2018 över 5 miljoner (IEA) och i Sverige är nu närmare 15 procent av alla bilar som säljs laddbara. För Ferroamps del betyder det att våra affärsmöjligheter bara ökar och vi känner också att billaddning kommit högt på agendan för våra fastighetskunder", uppger Olof Heyman.

Ferroamp redovisade ett nettoresultat för det andra kvartalet på -2,9 miljoner kronor (-4,6). De totala intäkterna steg till 13,6 miljoner kronor (3,7), varav nettoomsättningen ökade till 9,9 miljoner kronor (2,3).

Ferroamps aktie gjorde handelsdebut på Nasdaq First North i mars i år.

Graf: Aktiens kursutveckling sedan listningen

Bildkälla: Infront

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Ferroamp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -