NCC
NORSKA TVISTER BIDROG TILL RESULTAT INFRASTRUCTURE 2 KV (Direkt)

2019-07-19 07:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggkoncernen NCC:s affärsområde Infrastructure hade ett rörelseresultat om 81 miljoner kronor i det andra kvartalet (26) medan rörelsemarginalen var 1,9 procent (0,6). Justerat för upplösning av reserver var rörelsemarginalen 0,9 procent.

"I förbättringen ingår en positiv resultateffekt på 45 miljoner kronor av avgjorda tvister främst i Norge. Justerat för detta var rörelseresultatet 36 miljoner kronor", framhåller bolaget.

Bolaget anger att resultatet inom divisionen har belastats av en högre nollavräkning, det vill säga avvaktan med resultatframtagning i projekt som är i tidiga skeden där projektens risker är svårbedömda. Därutöver medför projektnedskrivningarna som gjordes under senare delen av 2018 att upparbetningen i dessa projekt ger lägre marginal.

Omsättningen inom delen var 4.192 miljoner kronor i kvartalet (4.325) och orderingången 3.428 miljoner (2.738).

"Arbetet med att vända resultatet inom affärsområdet Infrastructure fortsätter. Det är ett långsiktigt arbete. Orderingången ökade jämfört med samma period föregående år och resultatet förstärktes, delvis till följd av att avgjorda tvister främst i Norge gav positiv resultatpåverkan. Rörelseresultatet påverkas fortfarande av försiktig resultatframtagning i projekt", sammanfattar vd:n Tomas Carlsson läget.

Allmänt rörande koncernens förändringsarbete anger han att detta "löper på bra med många projekt och initiativ även om det kommer att ta tid att se konkreta resultat i alla delar av verksamheten".

"Vår förändringsresa har bara börjat och vi samlar oss nu för att lägga en stark bas för en långsiktigt stabil och lönsam framtida utveckling", anger han även.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


NCC B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -