NCC
DELÅRSRAPPORT FÖLL INTE MARKNADEN PÅ LÄPPEN- SAMMANF (Direkt)

2019-07-19 14:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NCC handlades ned på fredagens Stockholmsbörs efter att byggbolaget lagt fram sin delårsrapport på morgonen, där rörelseresultatet låg lägre än Bloomberg News analytikerenkät hade indikerat.

Här följer en punktvis sammanfattning av rapporten:

Rörelseresultat under förväntan. NCC:s rörelseresultat blev 411 miljoner kronor i kvartalet. Bloomberg News analytikerenkät, med sju prognoser, pekade mot 530 miljoner. Nettoomsättningen blev 14.610 miljoner kronor mot ett Bloombergsnitt om 15.004 miljoner. NCC hade omstruktureringskostnader på cirka 20 miljoner kronor under kvartalet.

Ganska rimligt resultat i nuvarande läge enligt vd. NCC:s resultat för det andra kvartalet är "rimligt" i skenet av den omställning som sker sedan oktober i fjol, säger vd:n Tomas Carlsson till Nyhetsbyrån Direkt.

"Alla affärsområden bidrar positivt till resultatet i kvartalet, det är bra givet att vi fortfarande har en del omstruktureringskostnader och vi numer har en mer försiktig hållning till risk och hur vi tar fram resultat i projekten", säger han.

Högsta orderstocken hittills. Orderingången var 16.070 miljoner kronor i kvartalet, mot 13.834 miljoner kronor under fjolårets andra kvartal. NCC hade en orderstock om 63,0 miljarder kronor vid halvårsskiftet, mot 61,4 miljarder kronor i slutet av mars.

"Totalt sett ökade orderingången jämfört med samma period förra året drivet framförallt av en mycket stark orderingång inom Building Nordics och Infrastructure. Den totala orderstocken är NCC:s högsta hittills", skriver bolaget.

Norsk anläggningsverksamhet går bättre. NCC:s norska anläggningsverksamhet går nu "väsentligen mycket bättre". Det är en av flera delar inom byggkoncernen där läget har förbättrats sedan vinstvarningen i oktober, säger Tomas Carlsson till Nyhetsbyrån Direkt.

De åtta norska anläggningsprojekten som bolaget tog nedskrivningar i under hösten är nu "i huvudsak avslutade".

"Vi har inte funnit några nya norska problemprojekt eller inom någon annan del av verksamheten", säger vd.

Process sälja Road Service går framåt. NCC har avslutat ett "antal verksamheter" som det inte vill verka inom. En del av den genomgång som Tomas Carlsson genomförde i fjol och presenterade resultatet av i oktober var avyttring och nedläggning av olönsam verksamhet. Exempelvis planerar NCC för en avyttring av division Road Service inom affärsområdet Infrastructure. Planen har sagts vara att ha klart med en försäljning av Road Service under innevarande år.

"Den processen går framåt. Vi kommer att meddela marknaden när vi har något nytt att säga i frågan", säger vd:n.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


NCC B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -