JPM China A (acc) USD
JP Morgan China ökade 8,8 procent i juni, gått klart bättre än index i år - gynnades av Ping An Insurance (Finwire)

2019-07-19 13:41
JP Morgan China ökade 8,8 procent i juni, medan jämförelseindexavkastningen landade på 7,6 procent. Det medför att fonden är upp 22,7 procent sedan årsskiftet, motsvarande en relativ överavkastning om 9 procentenheter.

Kinesiska aktier rekylerade uppåt efter att de största centralbankerna signalerat mer duvaktiga hållningar. Vidare kom den kinesiska PMI-siffran för tillverkningsindustrin in svagt på under 50, vilket har fått den kinesiska regeringen att agera med ytterligare stimulanser.

Fonden gynnades av sina aktieval i finanssektorn, vilket inbegriper innehavet i försäkringsbolaget Ping An Bank samt avsaknaden av innehav i Bank of China.

I det förstnämnda fallet så berättar man att marknaden fortsätter att omvärdera strukturen på företagets verksamhet samt att en mycket mer positiv vy kring utsikterna har intagits. Detta då man har fått ett NPL-relaterat (nödlidande lån) problem ur vägen och minskat låneexponeringen bort från företagssektorn.

På minussidan märktes undervikt mot såväl materialsektorn och fastighetssektorn, men det överskuggades av de positiva bidragen.

Inför framtiden bedömer man att penningpolitiken kommer fortsätta spela en viktig roll för den nuvarande ekonomiska cykeln, samtidigt som skattelättnader bör gynna den inhemska konsumtionen i Kina samt företagsvinsterna.

Värderingen inom Greater China-området, vilket inbegriper även Taiwan, ses som fortsatt attraktiv för långsiktiga investerare.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM China A (acc) USD - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -