JPM Africa Equity A (acc) perf USD
JP Morgan Africa Equity ökade i guldbolag under juni (Finwire)

2019-07-19 13:19
JP Morgan Africa Equity A (acc) perf USD steg 6,3 procent i juni, och under månaden har man ökat positionen i guldbolagen AngloGold, B2Gold och Centamin. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att aktiemarknader steg kraftigt i juni då centralbanker globalt förmedlade mer duvaktiga penningpolitiska hållningar. I regionen utmärkte sig Sydafrika, givet en hög känslighet mot amerikanska räntor samt guldpriset.

"Vi är fortsatt optimistiska kring den långsiktiga reformpotentialen i Sydafrika, men väntar oss att det globala sentimentet bland investerare och för tillfället svag fundamenta kommer fortsätta driva utvecklingen på kort sikt. Å andra sidan så har ett stigande guldpris agerat stöd för den marknaden under juni och fortsätter att vara ett stöd för ett antal företag", berättar fondens förvaltningsteam.

Man noterar även positiva trender vad avser inflationen och valutan i Egypten som kan resultera i möjligheter inom konsumentsektorn, särskilt för matbolag.

Fonden utvecklades positivt men svagare än sitt jämförelseindex under månaden, vilket härleds till allokeringen inom materialsektorn.

Ser man till fondportföljen gjordes det ett par förändringar. Förvaltarteamet avyttrade Kap, PSG Konsult och TFG efter analytikermöten. Istället har man valt att öka i guldbolagen AngloGold, B2Gold och Centamin.

Man nämner även att tillväxtmarknadsaktier, vilket inkluderar afrikanska aktiemarknader, handlas i dagsläget till 1,6 gånger det egna kapitalet.

"Tillväxtmarknadsaktier kan fortfarande belöna långsiktiga investerare som skaffar sig exponering mot denna mer snabbväxande del av den globala ekonomin", förklarar man.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -