FENIX
IT- OCH LOGISTIKPROBLEM TYSKLAND HÄMMADE FÖRSÄLJNING 2KV (Direkt)

2019-07-19 13:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fenix Outdoors IT- och logistikproblem i sin tyska detaljhandel tilltog i det andra kvartalet innebärandes problem att leverera tillräcklig mängd varor till såväl e-handelskunder som till egna butiker.

"Detta har lett till högre kostnader och förlorad försäljning. Situationen har inte förbättrats av minst två månader med rekordvärme i Tyskland under kvartalet. Vi arbetar med de tekniska problemen och ser en förbättrad situation", skriver vd Martin Nordin i delårsrapporten.

Enligt vd:n visar dock bolagets nyöppnade mellanstora butiker i Tyskland bättre försäljning än förväntat, vilket han menar innebär att det finns "stort hopp om att vårt nya koncept är framgångsrikt".

Bolagets svenska, finska och danska detaljhandeln uppges gå bra och både de danska och finska detaljhandelsdelarna visar "betydande" förbättringar jämfört med samma kvartal förra året.

Vidare pekar vd:n på att det märks en tydlig vändning i regionen Asien/Oceanien, som efter två års omstrukturering växer med 50 procent i det andra kvartalet. Amerika visade en tillväxt på 36 procent jämfört med föregående år.

"Jag kan inte lova att vi helt löser logistikproblematiken även om jag har hopp då vi rör oss i rätt riktning. Vi fortsätter se över distributionen, vilket kan ge kortsiktigt negativa effekter på försäljningen. Jag kan dock säga att ordersituationen för resten av året ser lovande ut och även om jag låtit lite negativ är min övergripande vy positiv", avslutar Martin Nordin sitt vd-ord.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Fenix Outdoor Internat... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -