EDGEWARE
OMS 2 KV I MITTEN AV PREL INTERVALL, MARGINAL -69% (Direkt)

2019-07-19 07:42

STOCKHOLM (Direkt) Edgeware, verksamt inom streaming av tv och video över internet, rapporterar att nettoomsättningen för det andra kvartalet 2019 uppgick till 30,8 miljoner kronor (50,0), vilket motsvarar en minskning med 38,4 procent jämfört med samma kvartal föregående år. I jämförbara valutor var minskningen 40,6 procent.

Det framgår av rapporten.

Edgeware varnade i juni för en lägre intäktsnivå andra kvartalet.

Ebitda-resultatet uppgick till -16,3 miljoner kronor (-11,7), varav -1,3 miljoner (0) avser av- och nedskrivningar enligt nya regler avseende IFRS 16.

Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till -21,3 miljoner kronor (-15,2), vilket motsvarar ett försämrat rörelseresultat med 6,1 miljoner jämfört med samma kvartal föregående år. Rörelseresultatet motsvarar en rörelsemarginal på -69,1 procent (-30,4).

Periodens resultat uppgick till -16,4 miljoner kronor (-11,2).

"Vi upplever, som tidigare kommunicerats, för närvarande en försämring av bolagets CDN (Content Delivery Network) affär med telekomoperatörer i Västeuropa. Detta har haft en stor påverkan på omsättningen för det andra kvartalet som stannade på 31 miljoner kronor, vilket är i mitten av det kommunicerade förväntade intervallet", kommenterar vd Karl Thedéen i rapporten.

Bruttomarginalen sjönk till 58,5 procent och påverkades negativt av den lägre omsättningen då den beräknas utifrån både rörliga och fasta kostnader.

"Jag är givetvis inte alls nöjd med resultatet och vi har fullt fokus på att komma tillbaka till lönsamhet", skriver Karl Thedéen.

Han ser inga tecken på en förbättrad marknadssituation för bolagets CDN-affär i Västeuropa på kort sikt.

"Även om vi inte primärt kan spara oss tillbaka till lönsamhet ser vi kontinuerligt över hur vi kan bli mera effektiva och frigöra resurser för de strategiska satsningar vi behöver göra. Under det andra kvartalet har vi genomfört ett antal sådana åtgärder som också har belastat resultatet i form av engångskostnader", skriver vd.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -