EPIROC
RÄKNAR EJ MED LIKA EXCEPTIONELL FLOW-THROUGH FRAMÖVER (Direkt)

2019-07-18 15:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsföretaget Epiroc, som utvecklar och säljer gruv- och infrastrukturutrustning, räknar visserligen med att ha en bra så kallad flow-through (förändring i rörelseresultat i relation till förändringen i intäkter) även framöver, men inte en lika exceptionellt hög som under det andra kvartalet 2019.

Det sade Epirocs finanschef Anders Lindén vid presentationen av delårsrapporten.

"Vi hade en mycket bra utveckling kring hydrauliska verktyg och effektivitetsåtgärder, men att räkna med en så bra nivå som andra kvartalet bör man inte göra", sade finanschefen.

Epiroc förväntar sig dock vissa fortsatta effektiviseringseffekter från program rörande leverantörskedjan, och bolaget vidtar även andra åtgärder, såsom den nyligen aviserade avyttringen av viss verksamhet som inte bedömdes vara kärnverksamhet, pekade Anders Lindén på.

Flow-through är ett engelskt begrepp som förklarar förändringen i rörelseresultat i relation till förändringen i intäkter och under en given period, enligt definitionen i Epirocs delårsrapport.

Epirocs vd Per Lindberg sade att måttet i det andra kvartalet var så bra att han inte tänker nämna siffran.

Finanschef Anders Lindén uppgav att det är mer rättvist att titta på flow-through ackumulerat hittills under året snarare än på enskilda kvartal.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Epiroc B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -