Skandia Global Exponering
Skandia Global Exponering ökade 3,9 procent i juni, blandad kinesisk makrostatistik (Finwire)

2019-07-16 16:56
Skandia Global Exponering ökade 3,9 procent i juni, i likhet med jämförelseindexet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att i USA inkom den officiella mätningen av arbetsmarknaden kraftigt under förväntningarna när den visade att endast 75 000 nya jobb skapades i maj mot konsensus på 175 000.

I eurozonen steg det preliminära inköpschefsindexet för tillverkningsindustrin över konsensus men fortsätter att indikera kontraktion. Detta medan kinesisk makrostatistik inkom med blandade resultat då data över industriproduktion och investeringar understeg förväntningarna medan detaljhandelsförsäljning kom in över konsensus.

På handelsfronten nådde USA ett avtal med Mexiko i mitten av månaden. Vidare gick Trump ut med att USA inte kommer sluta avtal med Kina om landet inte återgår till de villkor som förhandlades fram tidigare under året.

Det skedde även mycket kring centralbankerna.

"ECB, Federal Reserve, Bank of England och Bank of Japan beslutade att behålla sina styrräntor oförändrade i juni. Svenska kronan stärktes mot amerikanska dollar, euro, brittiska pund och japanska yen", förklarar förvaltarteamet.

Fondens förvaltningsstrategi är att följa index. Nettoeffekten av exkluderingar med koppling till fondbolagets regler för miljö- och samhällsansvar påverkade fondens relativavkastning negativt med blott 1 baspunkt under månaden.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Global Exponer... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -