FEDEX
STÄMMER USA:S HANDELSDEPARTEMENT - BN (Direkt)

2019-06-25 15:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska fraktbolaget Fedex stämde på måndagen USA:s handelsdepartement i ett försök att blockera införandet av hårdare restriktioner för export och import. Enligt Fedex kommer sådana restriktioner tvinga fraktbolaget att grundligt granska innehållet av miljontals paket.

Det skriver Bloomberg News.

Fraktbolagets stämning grundar sig i president Donald Trumps beslut att förbjuda amerikanska bolag från att sälja teknik till kinesiska Huawei.

Fedex drogs in i handelskonflikten mellan USA och Kina sedan dokumentförsändelser mellan två av Huaweis bolagsentiteter i Asien hamnat på villovägar och landat på federala adresser i USA. Fedex bad då om ursäkt och hävdade att det hela rörde sig om ett misstag.

I måndags krävde kinesiska handelsministeriet svar från Fedex som enligt rapporter vägrat leverera Huaweis telefoner till adresser i USA förra veckan.

Enligt källor till Bloomberg News överväger Kina samtidigt att lägga till Fedex på en så kallad lista över "opålitliga enheter", något som tidningen menar skulle eskalera den redan infekterade relationen mellan Kina och USA.

Johanna Englundh +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -